Vetesurdeg och Django Reinhardts ”Miss Annabelle Lee”



Under Råg-Arnoldsbaket påbörjade vi även en vetesurdegsgrund. Så här gick det till.

Dag 1
200g vatten
200g vetemjöl
100g rivet äpple

Dag 4
200g vatten
200g vetemjöl

I skrivande stund bakas det faktiskt en Riddar Sour Sthlm på den och resultatet kommer dyka upp inom kort!

Advertisements

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Vetesurdeg och Django Reinhardts ”Miss Annabelle Lee””

  1. Michelle Says:

    Hej!

    Jag har startat en vetesurdegsgrund. Första och andra dagen såg den bra ut, bubblade osv.. men sen började den skikta sig, alltså det bildas ett gult vätskelager….gör jag något fel?ska den skikta sig?

    Hälsningar/

    • baktakt Says:

      Nja, den ska egentligen inte skikta sig, men alla surdegar gör det till slut om man inte matar dom då och då. Står den i kylskåp t.ex. så tar det bara längre tid innan det händer.
      Så testa att röra om, hälla av lite grann och fyll på med nytt vatten och mjöl – kanske 100g av varje – så tar den sig nog igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: