Riddar Sour Sthlm och Fletcher Hendersons ”Stockholm Stomp”



Då var det alltså dags för Riddar Sour Sthlm som bakades på vetesurdegen i föregående inlägg.  Ett bröd som inte kommer i närheten av Råg-Arnold när det gäller namn, men däremot i smak och konsistens – väldigt gott! Det krävde dock lite förberedelser kvällen innan baket:

Dag 1
150g vatten
150g surdeg av vete
200g grahamsmjöl

Dag 2
deg från föregående dag
440g vetemjöl special
250g vatten
8g jäst
8g ljus sirap
15g salt

Ett ganska lyckat bak om vi får säga det själva – även om BagarTvå av misstag råkade vara lite för generös med ett par ingredienser. Det vägdes dock upp i efterhand med lite improvisation.

Advertisements

Etiketter: , , , , ,

3 svar to “Riddar Sour Sthlm och Fletcher Hendersons ”Stockholm Stomp””

  1. Johan Says:

    Tycker du att den ganska stora mängden grahamsmjöl påverkade smaken mycket? Hur blev konsistensen? Mycket stabbigare?

  2. baktakt Says:

    BagarTvå: Nja, varken jag eller BagarEn tyckte det blev stabbigt. Tvärtom. Väldigt trevlig konsistens. Smaken påverkades inte nämnvärt heller. Lite mer fibrer är väl konsekvensen. Skulle jag baka bröd imorgon skulle jag nog göra en Riddar Sour Sthlm!

  3. baktakt Says:

    BagarEn: Jag har bakat detta bröd en gång till och provade att byta 440g vetemjöl mot samma mängd dinkelmjöl. Det resulterade i ett väldigt tråkigt bröd, det blev poröst och smakade inte alls lika gott. Det är andra gången jag bakar bröd med dinkel och ingen av gångerna blev jag nöjd med resultatet. Kanske ett framtida projekt för Baktakt, BagarTvå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: