Vildjäst och Benny Goodmans ”oooOO-Oh Boom!”

125g torkade aprikoser
50g honung
25g socker
250g vatten

Vildjästen är klar då det pyser när du öppnar burken samt känner spritdoft. Vår vildjäst tog en hel vecka på sig innan vi ansåg att den var klar. Vintertid är det perfekt att ställa burken på ett element och sommartid kan en plats i ett soligt fönster påskynda jäsningen. Vi har läst om folk som sprutat ned hela köket när de öppnar burken, så var försiktiga.

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Vildjäst och Benny Goodmans ”oooOO-Oh Boom!””

  1. EJA Says:

    Grym tajming på locköppnandet! Mycket stiligt!
    Men, hur använder man vildjästen? Kommer det månne uppdateringar på Baktakt om detta? Kanske en video?

  2. baktakt Says:

    BagarEn svarar: Absolut, det kommer video på bakning med vildjäst.

  3. Kiona Says:

    Hej
    Jag håller precis på och försöker få till vildjäst oxå. Har en aprikosare som tar en himla tid på sig. Satte en med russin oxå. Läste nämligen på Martins blogg att man ska ha icke ”svavlade” aprikoser. Det där svavelämnet som är konserveringsmedel kan kanske fördröja det hela. Och jag har ju så klart tagit svavlade. Jag misstänker att ni oxå har det för era såg precis ut som mina och de är av märket Eldorado. Inga ekologiska här inte. Men eftersom ni lyckades ändå ska jag inte ge upp. Tack för det. Russina, vanliga Sun Maid, var inga konstigheter i så jag hoppas på dem oxå.

  4. baktakt Says:

    Japp, det var Eldorado vi använde också. Vi ställde burken i ett fönster så att sommarsolen kom åt och då blev det fart på den men först efter en vecka. Så ha tålamod 🙂
    Sun Maids russin funkar bra också till vildjäst men den gjorde vi vintertid, ståendes på ett element och det tog 4 dagar.
    Hoppas det blir fart på din vildjäst så du kommer igång med bakningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: