Sur solros och Count Basies Let’s Make Hey! While The Sun Shines

Än en gång bestämde vi oss för att göra ett bröd ur Riddarbageriets bok: Valnöt, solros & pumpa – det snabbaste brödet i boken. Dock improviserade vi en hel del redan från start. Vi hade en väldigt fin vetesurdeg stående, så vi bestämde oss för att använda oss av den, vilket ledde till att det blev något annat istället – en Sur solros.

15g jäst
300g vatten
300g vetemjöl
300g vetesurdeg
220g rågsikt
10g ljus sirap
20 g salt
2 dl solrosfrön

Naturligtvis blev det några snedsteg under bakets gång. Vi borde exempelvis använt jäskorgar. Nu lade vi dom direkt på plåten med resultatet att dom bara bredde ut sig och blev onödigt platta. Dessutom chansade vi helt och hållet på jästider och gav det lite extra eftersom vi använde surdeg. Två timmar blev det i slutändan i alla fall. Och brödet blev helt okej!

Advertisements

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: