Kardemummaskorpor och Benny Goodmans ”Roll ‘Em”

Dags för bloggens sötaste bak hittills: kardemummaskorpor.

700g vetemjöl
300g mjölk
120g strösocker
100g smör
1st ägg
10g salt
30g kardemummakärnor
30g jäst

Ingen av oss hade bakat skorpor innan, så vi vågade inte improvisera för mycket. Dock blev vi lite fundersamma redan under jäsningen. Degen kändes stum och höjde sig inte så mycket. Kanhända var det det som ledde till att skorporna i slutändan blev lite hårdare och aningen kompaktare än vad man skulle önska. Men kardemumma smakar dom och är helt klart godkända.
Vi kommer nog göra ett nytt försök i framtiden för att lista ut vad som gör verkligt spröda skorpor.

Annonser

2 svar to “Kardemummaskorpor och Benny Goodmans ”Roll ‘Em””

  1. Bek Says:

    Vilken skön blogg! Man blir grymt sugen på att baka! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: