Fördeg på vildjäst och Cab Calloways ”Three Swings and Out”

När vi gjorde vildjäst lovade vi att visa hur man bakar på den också. Här visar vi hur man gör en fördeg och senare publicerar vi hur man får bröd av det.

Dag 1
30g vetemjöl special
20g vildjäst
10g vatten

Morgon dag två tillsätts:
30g vetemjöl special
25g vatten

Kväll dag två tillsätts:
525g vetemjöl special
350g vatten

Dag 3
Den deg vi nu fått kan användas direkt eller sparas i kylskåp för att baka på vid senare tillfälle men vi bakar på allt direkt. Om några dagar publicerar vi hur vi bakade Martins Stureby levain.

Advertisements

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: