Stureby levain och Fletcher Hendersons ”Lots O’Mama”

Denna gång prövade vi att göra Stureby levain på Martins vis. Tidigare publicerade vi hur med hjälp av vår vildjäst på torkade aprikoser gjorde en fördeg. Fördegens olika stadier kan kallas för ”mamma” och ”chef” men vi struntar i att gå in på det här, utan nöjer oss med att påpeka det för låtvalets skull. 🙂

Dag 3 (räknat från då vi påbörjade fördegen)
450g (900g) vetemjöl special
400g (800g)vildjästdeg
275g (550g)vatten
15g (30g)salt

Eftersom assistenten har klen motor använde vi vildjästdegen i två omgångar. Det är därför ingredienserna är halverade.

I assistenten fick degen en konsistens som inte var helt olik tuggummi. När vi delade den inför jäsning märktes att vi skulle få fina bröd då degen inte flöt ut utan behöll sin form. Det blev två bröd av första satsen och ett jättebröd av andra satsen. Vi glömde dock att sänka ugnstemperaturen i tid, så ett bröd fick en ganska välgräddad ovansida, men det gjorde inte så mycket. Gott blev det.

stooor_stureby

Annonser

Etiketter: , , ,

4 svar to “Stureby levain och Fletcher Hendersons ”Lots O’Mama””

  1. Christian Cronberg Says:

    Tjena grabbar! Riktigt trevlig blogg ni har. Kul med musiken till. Gillar verkligen ”glimten i ögat”. Om det är ok pushar jag lite för er på min bligg http://www.gottuteochinne.com. Baka på! Christian

  2. Christian Cronberg Says:

    Jysst! Tack för det! är det OK att kopiera en av era videosnuttar som exempel? Viktigt att fråga med tanke på upphovsmannarätten. Stora produktioner ju! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: