Honey och Benny Carters ”Honey Bunny Boo”

Vi gillar Riddarbageriets brödbok och gör här ännu ett gott bröd som är smaksatt med honung. Vi har bakat Honey, som brödet heter, många gånger och alltid fått bra resultat. Ett utmärkt nybörjarbröd alltså.

Ingredienser:
30g rågsurdeg
180g vetemjöl special
180g rågsikt
50g grovt rågmjöl

15g jäst
30 g fast honung
300g vatten
12g salt

Vi körde degen ca 12 minuter i assistenten och lät sedan degen jäsa i 90 minuter. Vi bakade ut limporna och lät dem jäsa i ytterligare 90 minuter. Sedan gräddade vi limporna i 30 minuter på 220 grader.
Även denna gång tappade vi koncentrationen under jäsningen och glömde hålla uppsikt över limporna. Detta fick till följd att de jäste lite i längsta laget, eftersom ett sommarhett kök påskyndade jäsningsprocessen.

Advertisements

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: