Bagels och Red Norvos ”Hole in the Wall”

Vi tyckte det var dags för bagels, eftersom vi gärna ville testa att koka degklumpar. Och trots att vi var lite skeptiska när vi fiskade upp dom ur grytan – gråa och skrumpna – så penslade vi dom med lite vispad äggvita, strödde på vallmofrön och resultatet blev verkligen till belåtenhet. Dom reste sig i ugnen och blev både fina att titta på och goda att äta.

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2.5 tsk salt
2 msk flytande honung
13.5 dl vetemjöl special
uppvispad äggvita till pensling
vallmofrön eller liknande till garnering

Koka dom cirka 3 minuter på varje sida.

Annonser

3 svar to “Bagels och Red Norvos ”Hole in the Wall””

  1. Helena Says:

    Bagels är så gott. Otroligt egentligen eftersom, som du säger, det är en grå degklump 🙂

  2. svärmor Says:

    Jag är enormt imponerad av baegelbakandet!

  3. Meral Says:

    Hej!

    Jag tänkte baka bagels, men tänkte göra en nyttig och fiberrik variant. Har inget rågmjöl hemma men har rågsikt. Blir det samma smak om man använder rågsikt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: