Kanelbullar på surdeg och Washboard Rhythm Kings ”Some of These Days”

Idag är det 4 oktober och kanelbullens dag!
Naturligtvis är vi, som alla andra, alltid lite skeptiska till dessa ”dagar” som tillägnas det ena och det andra, men handlar det om bakverk så är det bara att låta sig luras. Kanelbullar på surdeg blev det denna gången, lånat från Katja. Aningen lång baktid kanske någon tänker, men låt inte det avskräcka.

Dag 1
25 g rågsur
30 g vetemjöl
60 g vatten

Dag 2
Surdegen från dag 1
2 ½ dl mjölk
75 g smält smör
1 dl socker
½ tsk salt
1 msk kardemumma
6 ½ Vetemjöl

Dag 3
Fyllning: 80 g smör, 1 dl socker, 1 msk kanel, 1 msk vatten
Pensling: 1 ägg, 1 nypa salt, 1 msk vatten
Pärlsocker

Efter cirka 10 minuter i 225 grader var det bullfest! Vi blev väldigt nöjda med resultatet. 25 bullar ungefär, men så gjorde vi ju inte helt recept heller. Och förresten, känns musiken igen?

Advertisements

Etiketter: , , , , , ,

15 svar to “Kanelbullar på surdeg och Washboard Rhythm Kings ”Some of These Days””

  1. Lars Says:

    Tycker resultatet såg grymt fint ut. Hur skilde sig smaken från vanliga kanelbullar? Gjorde surdegen någon tydlig skillnad? Gillar även snitsen på bullformandet. Kommer att testa denna metod när det är dags för mig härnäst.

  2. strangebakery Says:

    Ni har en mysig blogg och jag hoppas att det inte gör nått att vi lånade ert recept för att hylla er på våran blogg:)Mvh Chili

  3. baktakt Says:

    Lars: En del bullar tycker jag kan bli bedövande söta, men inte i detta fall då surdegen gav en fin syrlig smak.

    Strangebakery: Roligt att ni gillar vår blogg. Vi har också lånat receptet så vi har inga invändningar 😉

  4. Katja Says:

    Vad roligt att ni provade och att det blev bra! Degen såg grymmefin ut.

    • baktakt Says:

      Ja, vi blev väldigt nöjda med resultatet! Vi ville ju gärna ha med surdegen på ett eller annat sätt, så tack för ett bra recept. 🙂

  5. Major Ursur Says:

    Hade letat ett tag efter kanelbullar på surdeg och hittade ert recept. Körde det med lite mindre ändringar. Jättegott!!
    Underbara filmer. Bara kul att titta på dem.
    Testa att göra vanliga baugetter på rågsurdeg. De får en liten fylligare smak. Visst tar det tid att göra äkta baugetter men det är det värt.

  6. michael Says:

    Haha! Fantastiskt! Jag gillar dansen speciellt. Borde vara obligatoriskt i många recept. Bakade ett bröd igår där Stravisnkys ”Le sarc de printemps” ingick! Keep up the good work!

  7. Agrios dulces « Pan ajeno… Says:

    […] y seguí la receta que ofrecen los panaderos del blog sueco Baktakt. No os echéis atrás por ser en sueco. El blog merece una visita de todos modos, que hacen breves […]

  8. Sana Says:

    Häftigt!!
    du är riktigt grymt 😉

  9. baktakt Says:

    Vi tackar så mycket för berömmet 🙂

  10. Barbara Says:

    Hi there. Finally I get to see how to make snurror. Thank you! Only… can I substitute rye sourdough with 100% hydration wheat one? And how much of it could I use in this recipe? ciao

  11. baktakt Says:

    Hi Barbara!
    Probably 🙂 No idea about the amount though.
    Thank you for watching!

  12. Ver champions League online Says:

    Heya i’m for the primary time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out much. I am hoping to offer something back and help others such as you aided me.

  13. Soso Says:

    Hi
    I found your blog amazing and the videos fantastic but i don’t speak swedish. Can you translate this recipe please?
    Thanks

  14. rummy games online Says:

    rummy games online

    Kanelbullar pÃ¥ surdeg och Washboard Rhythm Kings ”Some of These Days” | Baktakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: