Flax och Blance Calloways ”Line-A-Jive”

Okej, i förra inlägget så stod det att BagarEn hade flytt landet och att vi hädanefter skulle ha så kallade Jästbagare här på Baktakt. I denna filmen är det dock BagarEn i egen hög person som knådar eftersom vi ligger efter lite med publiceringen. Men nu är det sista inlägget vi gör på gamla meriter så är det någon som har förslag på vad som bör bakas framöver så är det fritt fram att komma med kommentarer.

Denna gången blev det ett surdegsbröd som vanligt, där vi improviserade lite och bland annat hällde i linfrö. När vi kollade upp det på Wikipedia såg vi att det kallades Flax på engelska, vilket vi tyckte var ett passande namn på ett bröd, så det fick det bli.

450g vatten
450g vetemjöl

150g fördeg på vildjäst
150g surdeg av råg
150g rågmjöl
30g krossat linfrö
10g brödsirap
20g salt

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Flax och Blance Calloways ”Line-A-Jive””

  1. Björn Says:

    Brödet ser jättefint ut, måste testa det nån gång, men dansen under gräddningen är bara bäst!

  2. anders_ Says:

    Ropen de skalla – vänskapsbrödsfilm för alla!

  3. BagarEn Says:

    Vi anvande faktiskt 150g vildjast och inte 150g vetesurdeg. Jag skriver om receptet.
    //Allt bra pa Nya Zeeland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: