Jästbagare P: Chokladcroissanter och Muggsy Spaniers ”Big Butter and Egg Man”

Jästbagare P är tillbaka och fortsätter på det söta temat. Denna gång med ett såpass storslaget projekt som chokladcroissanter. Jan Hedh fick stå för recept, även om det togs en hel del genvägar när det gäller vilotid för deg och sånt.

20g jäst
125 g vatten
150 g mjölk
500 g vetemjöl
55 g socker
10 g salt
250 g osaltat smör
1 kaka mörk choklad
1 ägg till pensling

Aningen bättre bildkvalitet den här gången tack vare att det filmades med BagarTvås nya Nexus One, men vi ser förstås alla fram emot BagarEns hemkomst – både för sällskapets och kamerans skull.

Annonser

Etiketter: , ,

3 svar to “Jästbagare P: Chokladcroissanter och Muggsy Spaniers ”Big Butter and Egg Man””

  1. Lars Says:

    Ser jädrigt gott ut alltså. Superfina. Måste hitta ett tillfälle för croissantbjudning! Och Nexus One finns med i alla faser av livet noterar jag 🙂

  2. Christian Cronberg Says:

    Respekt! Djupt imponerad! Får ta mig samman och göra ett croissantförsök jag också!

  3. Jästbagare P: Wienerbröd och Louis Jordans ”I Like ‘Em Fat Like That” « Baktakt Says:

    […] för tredje gången och fortsätter storstilat på socker och smör-temat han inlett (semlor och chokladcroissanter) och gör dagen till ära wienerbröd. Vi gjorde halv sats wienerdeg från Jan Hedhs bok Bröd […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: