Vänskapsbröd och Bunny Berigans ”Gee, But It’s Great To Meet A Friend”

Efter ett halvår med diverse (fantastiska) gästbagare på besök och BagarEn på vift ute i världen så är det nu dags för ett återföreningsbak. BagarEn och BagarTvå bakar därför – naturligtvis – ett Vänskapsbröd. BagarTvå inleder med första dagens förberedelser och BagarEn tar hand om dag två. Och spana in den nya bakstenen!

Dag 1
4 dl kokande vatten
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl linfrö
1 dl vetekli
2 dl frysta lingon (vilket vi inte hade, vi tog 1 dl lingonsylt i stället och vi kunde nog ha tagit i mer)
nypa havssalt (visade sig vara på tok för lite, kör på 20g istället)
nypa nystött kummin (eller flera nypor om du gillar kummin mer än BagarTvå)

Dag 2
5 dl kokande vatten
9-10 dl mjöl (Vete-, råg-, grahams- och dinkelmjöl)
2 pkt jäst

Grädda limporna 20-25 min på 250 grader.

Advertisements

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: