Valnötsbröd och Duke Ellingtons ”Goin’ Nuts”

Det var dags att börja baka igen och valnötsbröd kändes som en festlig start efter sommaren. Det fina med levain är att det får brödet att jäsa nåt oerhört, lägg där till bakstenen och du får ett väldigt högt bröd. Med tanke på det så borde vi kanske ha snittat det, som synes på slutresultatet.

250g levain
250g vetemjöl special
100g dinkelsikt
50g fullkornsdinkel
50g grynblandning
325g ljummet vatten
10 g salt
100 g valnötter

Advertisements

Etiketter: , , ,

2 svar to “Valnötsbröd och Duke Ellingtons ”Goin’ Nuts””

  1. Robert Wuscha Says:

    Halloj på bakfronten vad har hänt??? ingen bakning , det blir ju tråkigt för era inlägg såg jag fram mot hoppas ni kommer igen.
    Mvh RW

    • baktakt Says:

      Hallå Robert. Som du kanske sett har det kommit upp ett nytt inlägg, äntligen. Finns ett till i redo att klippas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: