Rosmarinbröd och Jelly Roll Mortons ”Oil Well”

Boken ”Riddarbageriets bröd” innehåller i vårt tycke de mest begripliga recepten och ger oftast bäst resultat på första försöket. Här har vi provat ett ljust bröd kryddat med rosmarinolja. Oljan är helt enkelt färsk rosmarin som dragit i olivolja några dagar, sedan silades rosmarinbladen bort. Ett gott bröd med knaprig skorpa och segt inkråm. Vi åt det till jordärtkockssoppa, mycket gott!

350 g vatten
450g vetemjöl special
130g surdeg av vete
100g durumvetemjöl
40g rosmarinolja
10g jäst
8g ljus sirap
15g salt

Kör degen 6 min och häll sedan i saltet, fortsätt 6 min till. Sedan får degen vila i 2h innan det är dags att rundriva och forma limpor. Nu ska de jäsa igen, det kan ta allt mellan 60 till 90 min, de bör bli dubbelt så stora. Vi gräddade dem i 230 grader och limporna tog 25 min på sig att bli färdiga.
Vi hade inte mod nog att snitta bröden innan vi skjutsade in dem i ugnen eftersom vi var rädda för att de skulle sjunka ihop, vilket var synd, för resultatet blev att de fick en lite konstig form.

Annonser

Etiketter: , , ,

6 svar to “Rosmarinbröd och Jelly Roll Mortons ”Oil Well””

  1. Francesca Says:

    Congratulations for the result! The dough seems very liquid, so is difficult to work.
    I think is a good idea to use aromatized olive oil.

  2. Baktakt Says:

    Yes, we had a bit to much water. But the end result was very satisfying.

  3. story Says:

    Claims Paolo Righi, National Leader of Fiaip, the Italian Federation of Specialist Real Estate Agents.

  4. Real estate agents Estepona Says:

    Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how
    could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal.
    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

  5. bookkeeping and accounting services columbus ohio Says:

    And the ability for both of you to exchange information easily
    online makes your being in-house less of a need. It is like the transaction register for a
    checking account, but it allocates income and expenses to various income and expense accounts instead
    of just tracking deposits and withdrawals. When investigating how to start a bookkeeping business from home,
    it becomes clear that everyone needs someone to keep track of the numbers — be they in the black or in the red.

    Although it may seem counter intuitive, choosing to outsource
    can actually be more cost effective to a small business
    than having the work done in house.

  6. annonces immobilieres Seignosse Says:

    Amazing! Its in fact awesome paragraph, I have got much clear idea on the topic of from this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: