Brödpinnar och Artie Shaws ”How Dry I Am”

Efter ett alldeles för långt uppehåll (dock av god anledning) har vi äntligen lyckats komma igång med baket igen. Denna gång blev det brödpinnar. Originalreceptet innehöll fint rågmjöl, men eftersom vi saknade det bestämde vi att det fick bli durummjöl istället.

500 g vatten
15 g jäst
600 g vetemjöl
150 g durumvetemjöl
30 g smör
15 g honung
20 g salt
olika frön, kärnor och kryddor till topping

Arbeta degen i 15 minuter, blanda i saltet efter 1o. Låt degen vila i 30 min och dela sedan i 45-60 bitar. Rulla till tunna pinnar. Pensla och strö på valfri topping. Jäs 45 min och grädda 10-15 min i 200 grader. Förvara mörkt och torrt.

Annonser

7 svar to “Brödpinnar och Artie Shaws ”How Dry I Am””

  1. Maria Blohm Says:

    Ramlade in på er blogg av en slump, vilka sköna filmer!
    Älskar musiken, och klippen och alltihopa. Lovely!

  2. baktakt Says:

    Tack! Det värmer med beröm från en expert 🙂

  3. Maria Blohm Says:

    Men hörrni, ni har ju ingen mailadress nånstans?!
    Jag har en liten fråga till er nämligen…
    Maila mig! bakahemma@gmail.com

  4. Christian Cronberg Says:

    Härligt att ni är i gång igen – har saknat er! 🙂

  5. baktakt Says:

    Roligt Christian! 🙂
    Jag (BagarEn) har gift mig och förberedelserna tog mycket tid. Det var det givetvis värt, men det blev inte mycket bakat 🙂

  6. Christian Cronberg Says:

    OK – bröllop får väl betraktas som en ”god anledning” till uppehållet. Stort grattis och lycka till! 🙂

  7. baktakt Says:

    Tack så mycket! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: